2011. július 31., vasárnap

Lázár Ervin: Napló - Jelenlegi ára: 2 445 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! NaplóA könyv listaára: 2980 Ft. Leírás:
A tavaly elhunyt népszerű gyermekíró naplójegyzeteit veheti kézbe az olvasóközönség egy tipográfiai szempontból is igényes, szerkesztői jegyzetekkel és utószóval ellátott kiadvány formájában. Lázár Ervin egyszerre több füzetet vezetett, rendszertelenül vetve papírra napi benyomásit. Naplói félig vázlatfüzetként szolgáltak, melyekbe irodalmi ötleteit, terveit rögzítette. Olykor egész novellákat, máskor egy-egy megfigyelést, mondatot, rosszul használt szólásmondást jegyzett föl, amelyet valahol hallott, olvasott, humorosan csűrve-csavarva tovább az elferdített szót, máskor maga gyárt hasonló szójátékokat. Régies szavak értelmét kutatja, világítja meg egy-egy olvasmánya alapján. Néha groteszk novellába illő álmokat jegyez föl (élete végén pl. Gyurcsány Ferenc küldi tűzifáért egy segélyre szoruló asszony számára), máskor irodalmi estekről számol be tudósításszerűen, hogy egy-egy fanyar megjegyzéssel kommentálja. Jó barátok, ismerősök vagy csak a látókörébe kerülő alakok, politikusok, közszereplők, írók jellemét rajzolja meg egy találó jelenettel, elszólásaik rögzítésével. Arany János, Vörösmarty vagy Jókai írásai fölött mereng. Gyakorta a kisszékelyi ház alkotó magányában szerzett benyomásait villantja föl mesteri haikura emlékeztető tömörséggel. Egy kismadár repül el mellette, mire odanéz, már nem látja. Sosem fogom megtudni, milyen madár volt - jegyzi föl magának filozofikus rezignáltsággal. Nagy élvezettel szemléli a bogarakat, fákat, utánanéz a növényhatározóban, ha nem ismeri egyiket-másikat. A füzetek szerint a lehető leghűségesebb szöveggel közölt jegyzetek tükröt tartanak egy egészséges, népi humorral megáldott, Arany János-i szemlélődő intellektus, egy különleges, vívódó alkotói egyéniség elé, aki idős korára az írással és az idővel folytat heroikus küzdelmet. Az irodalomtörténészek és a nagyközönség figyelmébe egyaránt ajánlható, nehezen letehető olvasmány. ISBN: 978-963-389-924-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 445 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 10:00
. Lázár Ervin: Napló - Jelenlegi ára: 2 445 Ft

Fontos